Galerii: kummaline kodu, mille ehitamisest omanik aastakümneid unistas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui midagi väga tahad, siis sa selle ka saad - seda ütlust kinnitab kahtlemata mees, kes ehitas endale ühe väga erlilise kodu, millest ta aastakümneid unistanud oli.

Britt Mark Williamson nägi umbes 20. eluaastast järjepidevalt unes, et taastab ja ehitab koduks ühe vana veetorni. See unistus saatis teda läbi kogu elu, kuniks ta seitse aastat tagasi lõpuks tõesti oma unistust elama asus: just siis sai valmis vana veetorn, mille elukutseline ehitaja koduks ümber oli kujundanud, vahendab Daily Mail.

Torni leidis ta täiesti juhuslikult ühest suvalises pubis lõunasöögi kõrvale sirvitud ajalehest: seal oli kuulutus, et veetorn otsib omanikku. Tema naine Paula oli plaaniga üllatavalt kergesti nõus ja niisiis asutigi õige peal 1890. aastatel ehitatud veetorni elamuks ümber vormima.

Ehitustöödele läks kümme kuud ja kogu selle aja elas paar sealsamas krundil autosuvilas. Ruumipuuduse ja ebamugavused aitas üle elada teadmine, et üsna pea on valmis neljakorruseline luksuslik viie magamistoaga elamu.

Maale ei lubata elamuks ühtegi nii kõrget hoonet ehitada, mistõttu on tegemist täiesti unikaalse kinnisvaraga. Selle ülemistelt korrustelt avanevad vaated, mida ei saa ümbruskonnas oma maja akendest nautida mitte ükski teine koduomanik.

Kuid nüüd on Mark ja Paula siiski otsustanud eluga edasi minna. See osa Marki unistustest on täidetud ja veetorn jääb kahele inimesele, kellel lapsed juba pesast lennanud, lihtsalt suureks. Seetõttu on kodu müügis. Kuulutust saab näha SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles