Valik ohutuseeskirju garaaži omanikele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelastega peredes on eriti oluline hoida garaažis peituvad ohtlikud ained ja tööriistad mudilaste vaateväljast eemal.
Väikelastega peredes on eriti oluline hoida garaažis peituvad ohtlikud ained ja tööriistad mudilaste vaateväljast eemal. Foto: Pexels / CC0 Licence

Väikelastega peredes on eriti oluline hoida garaažis peituvad ohtlikud ained ja tööriistad mudilaste vaateväljast eemal. Samuti on mõistlik hoida garaažiesine turvaline ja puhas, et ei juhtuks soovimatuid õnnetusi.

1. Loe oma lastele sõnad peale, et nad garaažiust oma mänguvahendina ei kasutaks, vahendab homelife.com.au. Samuti veendu, et nad hoiaks oma pisikesed sõrmed eemal garaažiustest. Üks pisike viga võib viia kolossaalsete tagajärgedeni.

2. Hoia toksilised ained luku taga ning kõik ohtlikud tööriistad laste käeulatusest eemal. Laste uudishimu on piiritu - tee neile selgeks, et garaaž ei ole mänguala ning liigne uudishimulikkus võib tipneda millegi kohutavaga.

3. Ükskõik, mis toiminguid sa garaažis ette ka ei võtaks, oluline on alati enda järelt koristada. Õliloigud ja saepuru põrandal teevad niigi ohtlikust ruumist veelgi ohurikkama kambri.

4. Kus suitsu, seal tuld. Seega paiguta kõik kergesti süttivad ained eraldi omaette hoiuruumi.

5. Teinekord on targem karta kui kahetseda. Sellest johtuvalt oleks mõistlik garaažiseinale ka üks tulekustuti paigaldada. Õnnetus ei hüüa mitte kunagi tulles!

6. Õnnetuste vältimiseks oleks mõistlik garaažiseinale ka üks kuumaandur paigaldada. Andur fikseerib võrdlemisi kähku ulatuslikud temperatuuri muutused ja annab ka tulekahju korral märku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles