Millal on viimane aeg koduseinad uue värvikihiga katta?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastate möödudes on ikka vaja oma eluruumi veidi värskendada.
Aastate möödudes on ikka vaja oma eluruumi veidi värskendada. Foto: Pexels / CC0 Licence

Aastate möödudes on vahetevahel ikka vaja eluruumi veidi värskendada. Iga majapidamine ja selle pererahvas on erinev. Seetõttu annamegi veebilehe homelife.com.au näitel ülevaate sellest, millal oleks viimane aeg oma koduseinte vahel uuenduskuur ette võtta.

Siseruumid

Siseruumides on soovituslik teha värvimistöid iga 7–10 aasta tagant. Vannitubades peaks seda tegema iga viie aasta tagant, kuna neis on hallituse risk veidi suurem kui teistes eluruumides.

Välisfassaad ja aiad

Aiad, väravad ja välisseinad võiksid uuenduskuuri läbida iga kümne aasta tagant. Välisuste puhul on viimane aeg iga kaheksa aasta möödudes. Mereäärsetes piirkondades võib seda isegi tihedamini teha.

Pikenda oma värvi eluiga

Valides kvaliteetsed värvitoonid koos niiskus- ja hallitusvastaste omadustega, võid kindel olla, et värv püsib seintel kauem värskena. Enne värvima asumist puhasta kõik pinnad veega, et garanteerida värvi parim katvus ning vältida hallitus- ja mustusosakeste jäämist värvikihi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles