4 väikest sammu teekonnal ideaalse diivanini

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diivani tugikonstruktsioonist sõltub diivani eluiga.
Diivani tugikonstruktsioonist sõltub diivani eluiga. Foto: Pexels / CC0 Licence

Diivan on elutoa üks kesksemaid mööblitükke. Üldjuhul valitakse enne diivan ja alles seejärel hakatakse ülejäänud elutuba selle ümber kujundama. Jagame juhtnööre, kuidas leida täiuslik diivan sulle ja su perele.

1. Arvesta oma elutoa mõõtkavaga

Enne, kui asud diivanit valima, mõõda üle oma eluruum, et teaksid selle proportsioonide ja iseärasustega arvestada. Tihtipeale on just ruumi suurus kõige olulisemaks tingimuseks diivani valimisel.

2. Katsu ja tunneta diivani omadusi

Diivan ei tohiks olla liiga pehme, samuti ei tohiks see liialt lohku vajuda. Kui sa eelistad tekstiilkattega diivanit, veendu kindlasti tekstiili omadustes ja vastupidavuses. Otsi midagi, mis oleks lastesõbralik ja kergesti puhastatav.

3. Diivani sisu ja tugikonstruktsioon

Diivani tugikonstruktsioonist sõltub diivani eluiga. Vali diivan, mis oleks oma ülesehituselt piisavalt tugev, ent samas ka piisavalt jäik. Niiviisi saad olla veendunud, et diivan teenib sind eeskujulikult veel aastaid.

4. investeeri kauakestvatesse lahendustesse

Diivani eluiga sõltub rohkesti ka sellest, kuidas see paigutatud on. Kui diivan on pidevalt avatud otsesele päikesevalgusele, võib see aja jooksul diivani ilmet rikkuda. Paslik oleks vähemalt korra aastas teha professionaalne puhastuskuur oma diivanile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles