Nüansid, mida professionaalsed kodukoristajad soovivad, et teaksid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professionaalsed kodukoristajad soovitavad inimestel esmalt jõuda selgusele oma eelarves ja tunnihinnas.
Professionaalsed kodukoristajad soovitavad inimestel esmalt jõuda selgusele oma eelarves ja tunnihinnas. Foto: Pexels / CC0 Licence

Mõnikord ei jõua muude kohustuste kõrvalt koduse majapidamise eest hoolt kanda. Sellistel puhkudel tõttab appi kodukoristaja, kes aitab tagada puhtuse ja korra. Veebileht apartmenttherapy.com küsitles professionaalseid kodukoristajaid ning uuris välja need faktorid, millele võiks enne koristaja palkamist tähelepanu pöörata. 

1. Aeg ja eelarve

Selleks, et koristaja saaks oma tööd efektiivselt teha, vajab ta aega, mitte tagant kiirustamist. Seetõttu soovitavadki professionaalsed kodukoristajad inimestel jõuda enne selgusele oma eelarves ja tunnihinnas. Kahe tunniga ei ole lihtsalt võimalik viietoalises eluruumis põhjalikult koristustöid läbi viia.

2. Kodupuhastus vs organiseerimine

Kodukoristaja on selleks, et võtta tolmu ning puhastada kõikvõimalikke määrdunud pindu. Riidekapis valitseva korralageduse organiseerimine ei kuulu kohe kindlasti mitte tema pädevuste hulka. Seetõttu peavadki koduomanikud esmalt jõudma selgusele, millist teenusepakkujat nad tegelikult vajavad.

3. Parimate tulemuste saavutamiseks tasub enne kõik üleliigsed asjad silma eest ära viia

Põrandatelt ning mööblilt esemete korjamine on liialt ajakulukas. Ole oma koristaja suhtes inimlik ning puhasta kõik eluruumid üleliigsetest asjadest vahetult enne koristaja tulekut.

4. Anna koristajale teada, kui majapidamises peaks lemmikloomi olema

Tänapäeval on väga loomakarvade suhtes allergilisi inimesi, seega on mõistlik igaks juhuks ka oma koristajat võimalikest neljajalgsetest teavitada.

5. Küsi asjalikke küsimusi ning otsi stabiilsust

Võid küsida kasutatavate puhastusvahendite ja nende efektiivsuse kohta. Samuti võid uurida kodukoristaja enda tagasisidet. Veendu ta töömeetodite kasutegurites ja stabiilsuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles