10 toataime, mis suudavad ka niiskusrikkas vannitoas kenasti ellu jääda

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähenõudlikke taimi, mis oleksid ka liigniiskuse suhtes leplikud, on teinekord raske leida.
Vähenõudlikke taimi, mis oleksid ka liigniiskuse suhtes leplikud, on teinekord raske leida. Foto: Pexels / CC0 Licence

Toataimi valides painab meid see igavene küsimus - kas soetatud taimed eluruumis ka ellu jäävad. Veebilehe homestolove.co.nz ainetel anname ülevaate kümnest toataimest, millega võid südamerahus oma vannituba kaunistada.

Toataimede kasulikest omadustest oleme kõik teadlikud. Need puhastavad õhku, pakuvad rohkelt silmailu ning aitavad mõneti ka stressi ja pingeid maandada. Kõikidele taimedele ei sobi paraku vannitubades valitsev niiskus ja hämarus. Vähenõudlikke taimi, mis oleksid ka liigniiskuse suhtes leplikud, on teinekord raske leida. Kui aga märkad poelettide vahel järgnevaid taimeliike, siis tea, et võid neile edaspidi ka oma vannitoas ruumi teha.

1. Morgani kukehari

2. Ristirohi

3. Helksiine 

4. Kuuking ehk liblikorhidee

5. Tõlvlehik

6. Lüüra-viigipuu

7. Uhke sarvsõnajalg 

8. Havisaba

9. Tihe aspar ehk Sprengeri aspar

10. Helmekaktus

Hea lugeja, anna meile teada, milliste toataimedega oled sina oma vannituppa rohelust juurde toonud. Kas vannitoas pesitsevate taimede eest hoolitsemine on sinu jaoks kui omaette raketiteadus või saavad valitud taimed vannitoa heitlikes tingimustes kenasti hakkama?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles