Sisustusreeglid jälgides pea silmas, et reeglid on selleks, et neid rikkuda

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekujundusreeglid on selleks, et neid rikkuda.
Sisekujundusreeglid on selleks, et neid rikkuda. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kodu on peegeldus inimese sisemaailmast, tema eelistustest ja salasoovidest. Reeglid on selleks, et neid rikkuda ning seetõttu annamegi veebilehe trendir.com näitel ülevaate levinud sisustusreeglitest, mida võid juba täna rikkuma hakata.

1. Mustrite kombineerimine ei ole otstarbekas

Selline arusaam on tõtt-öelda juba sajandeid levinud. Tegelikult ei pea sa mustrite osas järelandmisi tegema, peab õppima neid vaid omavahel kombineerima.

2. Jää kindlaks ühele kujundusstiilile

See, et sa oled kodu tänapäevaste kujundusnippide järgi sisustanud, ei tähenda veel seda, et sa ei võiks rakendada kujunduslikke võtteid mõnest muust ajajärgust. Elu oleks ju tohutult igav, kui me kogu aeg trendide küüsi langeksime.

3. Ühtne värvitoon kõikides tubades

Kui kõikide eluruumide seinad on sama tooni ning ka mööblivalikul oled jäänud pigem üksluiseks, muudab see su kodu ühedimensiooniliselt igavaks. Tuleb leida julgus värvidega katsetada.

4. Suurte mööblitükkide koht ei ole väikestes eluruumides 

See on taaskord üks väärarusaam, mis on inimkonda sajandeid saatnud. Inimesed on veendumusel, et suured mööblitükid muudavad niigi väikse eluruumi veelgi väiksemaks. Tegelikkuses on hoopis vastupidi – väikesed esemed väikeses toas kipuvad sellest miniatuursema mulje jätma. Lahendus peitub tegelikult tasakaalus – tükike üht ja tükike teist ning inimesed ei tee märkamagi, et eluruum keskmisest väiksem on.

5. Su eluruum peab olema võimalikult sümmeetriline

Oled ehk tähele pannud, et põnevust pakuvad justnimelt ebasümeetrilised, mitte konkreetsete parameetrite järgi loodud esemed? Sama kehtib ka su eluruumide puhul. Varieerimisvõimalusi on palju, peaasi, et sa liialt formaalset ja ranget eluruumi ei kujundaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles