Enamik külmikukasutajaid teeb toidu kappipaigutamisel ühe suure vea

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kas sina tead, kuidas tegelikult külmkappi kasutada ja tuleb ja millisele riiulile miski asi käib? Selgub, et säärane info on väga oluline, sest väärkasutamisel tekib oht tervisele. 

Nimelt tuleks mööda vaadata faktist, et külmkapitootja on paigutanud munaresti külmiku ukse külge: see on kõige kehvem koht, mis munade säilitamiseks üldse välja mõelda saab, vahendab Reader´s Digest.

Mune ei pea tingimata hoidma külmkapis: sobib ka toatemperatuur, kuid oluline on, et temperatuur oleks püsiv ja ei kõiguks ühest äärmusest teise. Kuid mis juhtub külmiku ukse külge pandud munadega? Just täpselt: ukse avamisel ja sulgemisel satuvad munad kord sooja, siis jälle külma. Ja nii riknevad need oluliselt kiiremini.

Nii et kui otsustad mune külmikus säilitada, pane need riiulile, kus temperatuur on kogu aeg ühtlane.

Kuid võid neid ka toatemperatuuril säilitada. Külmikule eelistavad toatemperatuuri lisaks veel näiteks kartulid, sibulad, banaanid, tomatid, mitmed maitsetaimed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles