Vaata, mille arvelt kodu soetades mitte kunagi järeleandmisi teha ei tohiks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu soetades pea alati silmas, et ostaksid eluruumi, mis ei nõuaks sult liiga suurt väljaminekut seoses renoveerimistöödega.
Kodu soetades pea alati silmas, et ostaksid eluruumi, mis ei nõuaks sult liiga suurt väljaminekut seoses renoveerimistöödega. Foto: Pexels / CC0 Licence

Me kõik püüdleme täiuslikkuse poole, ometigi teame, et seda on tohutult raske saavutada ning algsel viisil säilitada. Kodu soetades ei tohiks lasta ennast heidutada pidevatest pettumustest – peab õppima ka teatud kompromisse tegema. Sellega seoses anname ülevaate asjaoludest, mille arvelt ei tasuks kunagi järelandmisi teha.

1. Asukoht

Praegune Ameerika president, endine kinnisvarahai Donald Trump on kunagi öelnud, et kolm kõige tähtsamat faktorit kinnisvara soetades on asukoht, asukoht ning veel kord asukoht. See ei ole mitte mingisugune klišee, vaid nii ongi. Uue kodu asukohta valides tuleb mõelda kümmekond aastat ette. Kas selles piirkonnas on sobivaid koole ja lasteaedu, kuhu pere järelkasv tulevikus saata? On arstiabi piisavalt lähedal ning milline on tööhõive? Need ja paljud teised asukohta puudutavad küsimused on tarvis läbi mõelda ja nende arvelt mööndusi mitte teha, vahendab apartmenttherapy.com.

2. Hooldusremont

Kodu soetades pea alati silmas, et ostaksid eluruumi, mis ei nõuaks liiga suurt väljaminekut renoveerimistöödega seoses. Kulutused kinnisvarale on niigi suured, seega ürita eluruumis esinevate puuduste suhtes pigem kriitiline olla ja ära võta enda kaela liiga rasket pähklit, mida seejärel aastaid pureda.

3. Sinu eelarve

Selleks, et pankadelt laenu saada, tuleb paratamatult võrdlemisi suur kadalipp läbida. Kui sul on niikuinii piiratud eelarve, püsi lihtsalt selle piires ja ära tee mitte ühtegi hinnaalandust. Puhkusereis ja uus pereauto võivad senikaua oodata – iga asi omal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles