Korterikaaslase otsinguil: kuidas eristada terad sõkaldest

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterikaaslase valikul tuleb olla äärmiselt ettevaatlik.
Korterikaaslase valikul tuleb olla äärmiselt ettevaatlik. Foto: Pexels / CC0 Licence

Korterikaaslane ei ole nagu sõber, kes tuleb valimatult su ellu ning kinnistab aastate jooksul kujunenud sõprussuhte. Korterikaaslase valikul tuleb olla tähelepanelik, et fikseerida kõikvõimalikud ohumärgid, enne kui korteri jagamiseks läheb. 

Jagatud eluruum muudab ühest otsast elu veidi lihtsamaks, teisalt teeb selle aga tunduvalt raskemaks, kirjutab realtor.com. Jagatud üürikulud ja kommunaalid ei korva paraku kehvade kommete ja iseloomuga korterikaaslast.

Korterikaaslase otsinguil proovi leida vastus järgmistele küsimustele:

1. Kas sa oled suitsetaja?

Kõik ei ole, seega tuleb kahe äärmuse vahel leida kompromiss, mis rahuldab kõiki osapooli.

2. Kas sa oled pigem hommiku- või õhtuinimene?

Taaskord - need kaks vastandit ei tõmbu kohe üldse. Soojade suhete hoidmine võib kujuneda keeruliseks, kui mitte võimatuks.

3. Milline on su töögraafik?

Selline teadmine on eriti oluline ruumide hõivatuse osas. Kui Teie mõlema tööpäevad algavad enam-vähem samal ajal, peate sõbralikult kokku leppima tualeti ja vannitoa kasutusjärjekorras hommikul.

4. On sul lemmikloomi?

Kui sul on loomakarvade vastu allergia, kindlasti maini seda tulevasele korterikaaslasele või vähemalt veendu asjaolus, et kaaslane tuleb ilma neljajalgsete lemmikuteta.

5. Kas sa töötad kodukontoris?

Võib juhtuda, et teie mõlema kontor asub koduseinte vahel - kas seal on üldse piisavalt ruumi teile kahele ning kuidas tagada privaatsus mõlemale osapoolele?

6. On sul üürimaksetega raskusi olnud?

Kui teine pool jätab oma osa maksmata, oled ilmselt sina see, kes peab vahe kompenseerima. Pea meeles, ei ole ühtegi rumalat küsimust, on vaid arulagedad vastused.

7. Oled sa paarissuhtes?

Kui sa ei soovi just kolmandat korterikaaslast, veendu et su tulevane korterikaaslane oleks sinuga samal lainel ning ei tooks iga õhtu oma kaaslast öömajale.

8. Kuidas sa veedad oma õhtud ja nädalavahetused?

Mõni on peoloom, teine veedab oma õhtud raamatu taga. Mõlemal juhul pead olema veendunud, et teie kahe huvid ei satuks konflikti.

9. Kui tihti sa koristad?

Koristusgraafikud on elulise tähtsusega, kui soovid jagatud eluruumis säilitada puhtuse ja korra. Selle küsimuse esitamine on lihtsam, kui pärida korterikaaslaselt aru selle kohta, kas ta on korraarmastaja või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles