Vahetasid elukohta? Nipinurk neile, kellel on raskusi kolimisest tingitud muutustega

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laienda oma silmaringi ning tutvu uue elukoha lisaväärtustega.
Laienda oma silmaringi ning tutvu uue elukoha lisaväärtustega. Foto: Pexels / CC0 Licence

Uude linna või riiki kolides oleme esmalt ikka veidi kogenematud ning eluvõõrad. Uus koht, uued inimesed ning uued perspektiivid. Kuidas aga kogu sisseelamisprotsess enda jaoks kergemaks muuta? Veebilehe apartmenttherapy.com vahendusel jagame nõu, kuidas elukoha vahetusest tingitud muutustega toime tulla.

1. Telli mõni kohalik ajaleht

Niiviisi saad olla kursis kõigi päevakajaliste sündmustega ning ühtlasi õppida tundma ka uut põnevat elukohta. Samuti loob see teatud ühtsustunde - sa oled osa millestki uuest ja kui sellele võimaluse annad, siis võid ehk ka pikemat peatust.

2. Võta ette mõni pikem jalutuskäik

Suurlinnas on tõenäosus ära eksida tegelikult võrdlemisi väike. Sa oled ümbritsetud erinevatest inimestest, infrastruktuurist, teenusepakkujatest ning isiklikest väljakutsetest. Alati on võimalus kõrvalseisjalt abi küsida - kõige parem on aga katse-eksitusmeetodil vajalik omal käel järgi proovida.

3. Einesta iseenda seltsis

Inimene peab õppima üksindusega toime tulema. Kui sa ei ole jõudnud uues elukohas veel tuttavaid leida, ei ole midagi häbiväärset ka üksinda einestamises. Niiviisi õpid iseenda seltskonda nautima ning kes teab, ehk tõmbad ligi mõne teise üksiku hundi, kes sinuga ühist lauda jagada soovib.

4. Võta osa mõnest turistidele mõeldud ringkäigust

Sa küll elad uues kohas, ent kogu selle ajalugu ja tähtsaimad sündmused on sulle siiski veel teadmata. Laienda oma silmaringi ning tutvu uue elukoha väärtustega. Järgmine kord, kui sõbrad külla tulevad, saad neid põnevate faktide ja elutarkustega kostitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles