Magamistoa dilemma, millega võid saboteerida ööund

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära saboteeri oma und.
Ära saboteeri oma und. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sul on raskusi õhtuti uinumisel? Selle asemel, et magada, sa hoopis vähkred edasi-tagasi? Ehk peitub süü sind ümbritsevas keskkonnas? Veebilehe apartmenttherapy.com näitel analüüsime valikuid magamistoas, millega võid rikkuda rahuliku ööune.

1. Öine higistamine

Kui tihti ärkad keset ööd, ümbritsetud iseenda higist? Öise higistamise põhjuseks võib olla kehv voodipesu või liiga soe toatemperatuur. 

2. Magamistuba on üleöö Sahara kõrbeks muutunud

Järelikult on aeg veidi niiskust eluruumi tuua ja õhuniisutaja muretseda. Samuti võid üle vaadata küttesüsteemi – ega sa juhuslikult üle ei küta?

3. Ei suuda voodit riiete ja padjade kuhja alt üles leida

Magamiseks peab ruumi jätma – padjad võivad küll veidi mugavust lisada, ent täisväärtusliku une nimel pead voodi neist ja üleliigsetest riietest tühjaks tegema.

4. Oled kui vampiir, kes ei suuda ka kõige väiksema valguskiire korral uinuda

Hämaras on tõepoolest lihtsam magama jääda, aga mida teha juhul, kui aknast paistab sisse tehislik valgus? Siinkohal on lahenduseks pimendavad kardinad ja rulood – imehead abimehed nii suveõhtute kui ka aknast paistva tänavavalgustuse korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles