Video: silikoonist taldrikud, mis elavad omaette elu

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lina Salehi loodud taldrikud ja kausid reageerivad inimpuudutusele.
Lina Salehi loodud taldrikud ja kausid reageerivad inimpuudutusele. Foto: Pexels / CC0 Licence

Söögielamuse saamiseks on tarvis vaid kahte komponenti: maitsvat rooga ning kaunist taldrikut, millel seda serveerida. Veebilehe dezeen.com ainetel tutvustame aga innovaatilisi taldrikuid, mis viivad einestamise hoopis uuele tasemele.

Me kõik oleme üksmeelel, et söögielamus saab alguse tükk maad enne seda, kui oled jõudnud taldrikul olevat toitu proovidagi. Inimene sööb sageli silmadega ning taldrikult avanevast vaatepildist sõltub nii mõndagi. Võib lausa öelda, et innovatsioon ja toit käivad käsikäes. Sama kehtib alljärgnevate taldrikute puhul.

Lina Salehi loodud taldrikud ja kausid nimelt reageerivad inimpuudutusele ja loovad justkui omaette dimensiooni ümber toidu. Nõusid luues seadis Saleh eesmärgiks mõjutada inimeste maitsemeeli ning päästa valla nende maitsete tajumisvõime. Naise sekundaarseks eesmärgiks oli teha ka teatud sorti revolutsiooni kokanduses - Saleh soovis luua innovaatilise tööriista kokkadele, mis aitaks neil oma loomingulisuse proovile panna.

Hea lugeja, vaata allolevat videot - kas sa oleksid huvitatud selliste taldrikute ja kausside soetamisest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles