Kas sa ikka tead, kuidas veinipokaale tegelikult pesta tuleks?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnikord ei piisa ka mitmekordsest loputusest, et saada veinipokaal sajaprotsendiliselt puhtaks.
Mõnikord ei piisa ka mitmekordsest loputusest, et saada veinipokaal sajaprotsendiliselt puhtaks. Foto: Pexels / CC0 Licence

Killud toovad küll õnne, ent ei ole midagi kurvemat kui üks katkiläinud veinipokaal. Esiteks pead tegelema nende miljonite «õnnetoovate» klaasikildude koristamisega ning teiseks - su veinipokaalide komplektis on üks eksemplar jälle vähem. Veebilehe purewow.com eeskujul võtame luubi alla suurimad vead, mida veinipokaali pestes teha saad.

1. Sa hoiad veinipokaali selle varrest

Jah, veini juues tuleb etiketireeglite kohaselt pokaali hoida selle varrest ehk jalast. Veinipokaali pestes on kõige mõistlikum ning ühtlasi ka turvalisem hoida seda anumast. Et see aga voolava vee all käest ei libiseks, hoia seda kindlalt peopesa vahel. 

2. Sa kasutad liiga kuuma vett pesemiseks

Kuuma veega on tõepoolest lihtsam erinevatest bakteritest ja haigustekitajatest vabaneda. Samas võid liialt kuuma veega pestes soodustada omakorda mikroskoopiliste pragude tekkimist, mis hiljem niikuinii kulmineeruvad veinipokaali purunemisega.

3. Sa kasutad lõhnastatud nõudepesuvahendit

Mõnikord ei piisa ka mitmekordsest loputusest, et saada veinipokaal sajaprotsendiliselt puhtaks. Teatud aroomid ja lõhnaessentsid võivad veel pikaks ajaks pokaali seintele jääda. Seetõttu ongi mõttekas eelistada lõhnastamata nõudepesuvahendit lõhnastatud pesuvahendile. Sa ei soovi ju oma punase veini kõrval teatud sidrunimaitselist kõrvalmaitset tunda?

4. Sa jätad oma veinipokaalid loomulikul teel kuivama

Ära tee järelandmisi veinipokaalide kuivatamise osas. Kuivata neid alati mõne puhta köögirätiku või mikrokiust lapiga. Loomulikul teel kuivanud veinipokaalidesse jäävad inetud veeplekid, mille pead enne järgmist koosistumist ju niikuinii puhtaks tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles