Alles hiljuti täieliku põlu all olnud ruum tekib meie kodudesse tasapisi tagasi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Mood käib ikka ringiratast ja nüüd seavad paljud oma kodu kavandamise ja sisustamisega tegelevad pered jälle sisse ruumi, millest alles kümme aastat tagasi iga hinna eest vabaneda üritati.

Meie taastulijaks on seekord sahver. Täna pole see sageli enam nii suur ruum kui endistel aegadel, kuid olemas on ta koduköökides jälle üha sagedamini, vahendab sisustusportaal Houzz. 

Millest nüüd äkki see vaimustus? Kuuldavasti on oma osa andnud erinevad kokandussaated, kus suuremad ja väiksemad sahvrid tihti nii ahvatlevalt esitletud on. 

Inimestel on järsku tekkinud ka suur vaimustus ja vajadus sahvri-fotode järele. Niisiis otsitakse ja salvestatakse neid Pinterestis ning laetakse uhkusega üles enda koduseid sahvreid.

Tänapäevane sahver pole reeglina küll enam samasugune ülejäänud elamisest oluliselt jahedam ruum nagu vanasti. Tihti kvalifitseerub sahvriks lihtsalt üks suurem ja nutikamate lahendustega seinakapp.

Foto: VidaPress
Foto: VidaPress
Foto: VidaPress

Kuidas luua mõnus ja praktiline tänapäevane sahver? Tee nii:

  • paiguta asjad õigele kõrgusele. Näiteks raskemad köögimasinad (mikserid ja muu taoline) olgu täpselt käeulatuses, et sa ei peaks nende kättesaamiseks kummardama või end välja sirutama. Ülemistel riiulitel hoia tihti kasutatavaid kergemaid asju, näiteks jahupakke, suhkrut, õlisid ja muud taolist. Alumistel asju, mida kasutad vähe või mida lapsed võiksid ise kätte saada.
  • Sahver või sahvriks sobiv kapp olgu kõrge, aga riiulid kitsad: nii mahutab see palju, aga kõik asjad on samas kogu aeg silma all ega jää üksteise taha peitu.
  • Grupeeri asju. Kui lood kindlad süsteemid, mille järgi asjad sinu sahvris paigutatud on, on seda märksa kergem korras hoida.

Kas sinu kodus on ka sahver või sahvriks sobiv seinakapp? Saada meile fotosid ja tutvusta oma sahvrit paari lausega! Saad seda teha SIIN, aadressil kodu@postimees.ee või meie Facebooki-lehel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles