5 toataime, mis teadlaste sõnul loovad hea meeleolu ja parema enesetunde

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Basiilik aitab parandada meeleolu.
Basiilik aitab parandada meeleolu. Foto: Pexels / CC0 Licence

Toataimed seovad ruumi ühtseks tervikuks ning annavad kodutunde. Lisaks toovad need eluhõngu ruumidesse, mida pole loomuliku päevavalgusega õnnistatud. Veebilehe purewow.com näitel selgitame välja toataimed, millega saad lisaks ilusale vaatepildile ka oma hinge ja vaimu kosutada. 

1. Lavender

Seda kaunist taime on kasutatud juba aastatuhandeid erinevatel eesmärkidel. Läbiviidud uuringud on kord ümber lükanud, kord jälle tõestanud lavendli kasulikke raviomadusi. Kusjuures selle lõhna kasutatakse aktiivselt tänase päevani nii erinevates lõhnateraapiates kui ka lõõgastavatel massaažiseanssidel.

2. Aaloe

Egiptlaste jaoks oli aaloe üks surematuse sümboleid. Tänapäeva teadlased on aga välja selgitanud, et aaloe leevendab lisaks põletushaavadele ka depressiooni ja unehäireid. Samuti on leitud, et aaloe essents aitab parandada mälu ja toas oleva õhu kvaliteeti.

3. Luuderohi

NASA teadlased on välja selgitanud, et see, võrdlemisi vähenõudlik toataim, on üks parimaid õhupuhastajaid, mille saad oma koduseinte vahele muretseda. 

4. Tõlvlehik

See taim on oma kuulsuse ära teeninud samuti orgaaniliste õhupuhastite ridades. Tõlvlehik puhastab õhu mürgistest ainetest ning muudab ka üleüldise olemise mõnusamaks.

5. Basiilik

Basiilikus leidub suurel hulgal sellist ainet nagu linalool, mis aitab lisaks halvale enesetundele ja meeleolule võidelda ka päevast-päeva kurnava stressiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles