Suurim viga, mida keemilisest puhastusest naasnud rõivastega teha võid

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei ole otstarbekas jätta oma rõivad pikemaks ajaks riidekottidesse hoiule.
Ei ole otstarbekas jätta oma rõivad pikemaks ajaks riidekottidesse hoiule. Foto: Pexels / CC0 Licence

Arvasid, et pärast keemilist puhastust on sinu kohustused otsakorral ja võid riided südamerahus kappi riputada? Kaugel sellest! Seetõttu selgitamegi välja enimlevinud eksisammu, mille küüsi inimesed pärast rõivaste keemilisest pesust naasmist langevad. 

Pärast pikka tööpäeva ihkab inimene ikka koju. Mõnikord ei pääse kohustustest aga ka tööpäeva lõppu järel, vahendab purewow.com. Kord on vaja kingsepa juures käia, kord rõivad keemilisest puhastusest ära tuua.

Koju jõudes on inimene teinekord niivõrd väsinud, et lükkab kõik tänased toimetused homsesse. Keemilisest pesust tulnud rõivad riputatakse riidepuule ning sinna need mõnikord jäävadki. 

Selgub, et tegelikult on veel üht-teist, mida sa rõivaste heaks teha saad. Nimelt ei ole kuigi otstarbekas jätta rõivaid pikemaks ajaks riidekottidesse hoiule. Eriti kui tegemist on kilest või plastist rõivakottidega. Plastist ümbrised loovad nimelt soodsad tingimused hallituse tekkeks, kahjustades seeläbi su rõivaid, nende tekstuuri ja värvitoone. 

Kilest riidekotid on eelkõige mõeldud rõivaste lühiajaliseks transportimiseks. Pikemaajalise hoiustamise eesmärgil ei soovitata neid mitte mingil juhul kasutada, kuna need võivad põhjustada riideesemete kolletumist. Kasuta alternatiivina kas mõnda riidest kotti või riputa rõivad kohe, kui oled neil järel käinud, klassikalisel moel riidepuule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles