Maakler: mitut objekti peaks tegelikult enne kodu ostmist vaatamas käima?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Inimesi painab sageli küsimus, kui paljusid objekte peaks vaatama enne, kui on sobiv otsustada, et see üks on õige. Maakleritel on tegelikult sellele vastus täiesti olemas.

Ühendriikide maakler Jordan Rossmann ütleb oma sotsiaalmeediakanalis jagatud videos, et tegelikult on asi üsna lihtne: Utah' ülikooli tudengid tegid katse, millel pole mingit pistmist kinnisvaraga, kuid mis annab hästi ülevaate, kuidas koduotsingutel käituma peaks. Nad pakkusid kaubanduskeskuses inimestele proovimiseks ligi 40 moosi. Inimesed olid väga huvitatud ja proovima tuli 60 protsenti möödakäijatest. Osteti aga väga vähe, kõigest kuus protsenti proovijatest jõudis ostmiseni. Hiljem pakkus sama seltskond proovimiseks vaid kuut moosi. Proovima tuli kõigest 40 protsenti, aga neist tegi lõpuks ostu tervelt 30 protsenti. 

Sama kehtib Rossmanni sõnul ka koduotsingutel: kui võtad ette väga suure valiku ja hakkad neid objekte järjest läbi käima, on suur tõenäosus, et valikurohkus ajab su segadusse ja sa ei jõua niipea õige koduni. Kui valid aga vaatamiseks välja näiteks vaid viis sellist, mis  vastavad su tingimustele kõige rohkem, ja külastad ainult neid, on tõenäosus tehinguni jõudmiseks väga suur. 

Seega vastus küsimusele, mitut objekti peaks külastama enne, kui võid endale kinnitada, et tõepoolest oled vaadanud piisavalt kodusid ja võid pühenduda, on väga lihtne: mida vähem, seda parem. Aga need vähesed olgu hoolikalt välja valitud, seepärast mõtle enne täpselt läbi, millist kodu sa tahad. Ja otsi välja vaid need kuulutused, mis nendele tingimustele kõige rohkem vastavad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles