Kallihinnaline sisustustrend röövib heausksetelt eestlastelt sadu eurosid (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurekoeline trenditekk.
Suurekoeline trenditekk. Foto: VidaPress

Suure koega kudumid on väga menukas sisustustrend juba möödunud aastast. Tegelikult aga röövivad need kallihinnalised kudumid inimestelt lihtsalt raha.

Siit-sealt on juba mõnda aega kostnud nurinat, et suures koes tekikesed ja päevatekid, mida ka Eestis päris palju toodetakse ning mille eest päris suuri summasid küsitakse, ei ole tegelikult sugugi nii kvaliteetsed, et see hind end kuidagi õigustaks. 

Blogija Mariann Treimann on üks neist, kelle kodus säärane kallihinnaline tekk olemas on. Oma blogis kirjutab naine, et esiotsa oli tekk imeilus küll - seda seni, kui see lihtsalt kusagil lebab ja sa mitte kunagi selle peale ei istu. Kui seda teed, vajub kohev tekk lapikuks, muutub topiliseks ja venib välja. 

Väljaveninud, kohevuse kaotanud ja topiliseks muutunud trenditekk.
Väljaveninud, kohevuse kaotanud ja topiliseks muutunud trenditekk. Foto: Mariann Treimann

Mariann tõdeb, et tootjad küll soovitavadki tekki pidevalt kloppida, õue rippuma panna ja toppidest puhtaks noppida, kuid teisedki sama teki kalli raha eest ostnud inimesed tõdevad, et sellest ei piisa: jagu võib saada toppidest, aga kohevust taastada ei õnnestu. 

Marianni hinnangul õnnestuks tekki kasutada ehk siis, kui keegi mitte kunagi selle peale ei istuks ja kui see kunagi kusagil kuidagimoodi ei ripuks: siis ei saaks see topiliseks minna, kohevust kaotada ega välja venida.

Raha küsitakse selliste tekkide eest kõikjal palju: kõige pisemad, lapsevankrisse sobivad, on saja euro ringis, suuremad maksavad aga sageli isegi enam kui pooltuhat eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles