Pühendumist nõudev strateegia, mille abil vältida mustade riiete kuhjumist

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne jaoks on vastuoluliseks tegevuseks riiete triikimine.
Mõne jaoks on vastuoluliseks tegevuseks riiete triikimine. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sa pesed regulaarselt pesu, ent seisad pidevalt silmitsi kuhjunud mustade riietega? Veebilehe apartmenttherapy.com ainetel anname nõuandeid, kuidas vältida mustade riideesemete pidevat kuhjumist su pesukorvis.

1. Vähemalt üks pesukord päevas

On inimesi, kes saavad sellest kohustusest kindlasti kõrvale hiilida. Kui oled aga täiskohaga koduperenaine ning sul on terve pere, kelle heaolu eest hoolitseda, ei saa sa sellest missioonist ei üle ega ümber. 

2. Tegutse kohe, kui pesumasin oma ülesannetega valmis saab

Ära lase loputus- või kuivatustsükli läbinud pesul pesumasina trumlisse seisma jääda. Kord, kui oled esemed pesumasinast juba välja võtnud, ei pääse sa ka nende korralikust voltimisest või kuivama riputamisest.

3. Leia oma valukoht

Mõni inimene leiab, et esemete triikimine on üks võrdlemisi vastumeelne tegevus. Teise jaoks on selleks riideesemete kuivama riputamine või hoopis kokku voltimine. Proovi kindlasti üle saada sellest blokaadist, mille oled mõttes iseenda ja pesumasina vahele loonud.

4. Strateegiline mõtlemine

Tööta süsteemi- ja loogikapäraselt ning muuda pesu pesemine seevõrra valutumaks kogemuseks. Sea valmis kõik vajalikud vahendid, et pesemine sujuvamalt kulgeks. Kindel töögraafik ja kindlad meetodid viivad ka kindlate tulemusteni.

5. Muuda see enda jaoks mänguliselt lõbusaks

Elus ei ole kõik must ja valge. Muuda ka pesu pesemine igapäevaseks rutiiniks, mida õhinaga oodata. Mängi taustaks oma lemmikmuusikat või premeeri end kasvõi tüki šokolaadiga, kui kõik kodutööd tehtud saad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles