Tarkusetera, mille kordamisest sisedisaineritel kõrini ei saa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võta veidi aega, et saavutada õige kodutunne.
Võta veidi aega, et saavutada õige kodutunne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Veebilehe apartmenttherapy.com toimetus küsis sisedisaineritelt, millised on need kõige populaarsemad soovitussõnad, mida nad oma klientidele päevast päeva jagavad. Disainerite üldsõnaline vastust paneb mõtlikult muigama.

Uus kodu avab palju võimalusi ning loob ka rohkelt ideid, mille tahaks koheselt käiku lasta. Fikseeritud eelarve juures on teinekord aga võrdlemisi raske järelandmisi teha või saavutada tulemus, mis tõepoolest kõnetab ning sind ennast õnnelikuks teeb.

Kolimine ja kodu kujundamine võivad tunduda lõputu võidujooksuna - tegelikkuses peaksid seda protsessi aga hoopis teise nurga alt vaatama. Roomat ei ehitatud vaid päevaga ning täpselt samamoodi ei ole võimalik ka uues eluruumis kodutunnet saavutada, kui sa ei ole eelnevalt veidi sisseelamisaega võtnud. 

Sisedisainerid soovitavad suuremate muudatuste või laienduste puhul oodata vähemalt paar kuud, kui mitte aasta. Selle ajavahemiku jooksul peaksid saama sina peale oma uue kodu ning selle pakutavate võimalustega. Kuna iga kodu on täpselt oma omaniku nägu, ei maksa selle sisustamisel ja kujundamisel ka liialt kiirustada - nii teed hoopis karuteene iseendale ja oma kallile kodule. Disainerite sõnul peaks inimene kodu kujundamisel kasvama ja arenema ühes ümbritseva eluruumiga. Kodutunne saabub alles siis, kui oled end ümbritsenud esemetest, mis sulle kallid. Kodu luues tuleb seega eelkõige keskenduda sellega kaasnevale rõõmule ja naudingule. Kiirustatud lahendused ning pungil remonditööde nimekiri tähendab seda, et sa nõuad endalt liiga palju ja liiga kähku. 

Kaua tehtud kaunikene on ju ikka parem kui kiirkorras valminud pääsetee.

Hea lugeja, milline on parim sisustusalane nõuanne, mille sina, kas oma ala spetsialistilt või mõnelt healt tuttavalt saanud oled?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles