Üks liiga vähe räägitud põhjus, miks küttepuid toas hoida ei tohi (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Sellest, et küttepuude suures koguses toas hoidmine on tuleohutuse seisukohast väga rumal mõte, oleme rääkinud. Aga tegelikult on veel üks põhjus, miks seda teha ei tohi.

Küttepuude sisse seavad end suurima heameelega elama erinevad kahjurid, muuhulgas ka näiteks puukoi. Kui sellised puukoi koduks olevad puuhalud tuppa ladustad, võid olla üsna kindel, et koi tunneb end peatselt üsna hästi ka teistes sinu kodus leiduvates puitesemetes, vahendab Country Living.

Koi aga hävitab aegamisi kõik, kuhu ta ennast sisse seab. Enamasti õõnestab ta puitesemed seespoolt tühjaks, väljast näib ese täiesti korralik, koi olemasolust saab aimu ainult tänu eseme ümbruses maha langevale puupudile.

Küttepuid võiks tuua tuppa vahetult enne kütmist, aga kui mingil põhjusel on need vaja varem valmis tuua, siis kindlasti ei tohiks seda teha rohkem kui päev ette. 

Niisiis on trendid, mis julgustavad puude ladustamist kamina kõrvale, pehmelt öeldes ebasoovitatavad järgida, nähku see välja kuitahes stiilne ja olgu ahjukütjale kuitahes mugav.

Foto: VidaPress
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles