Kinnisvaraportaal: eramajade turg jahtub

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramaja
Eramaja Foto: Tairo Lutter

Kui Tallinna korteriturul kasvavad tehingumahud ja -hinnad kiiresti, siis eramajade turg hoopis jahtub: kinnisvaraportaali KV.EE kaudu otsiti septembris uut omanikku 700 uuele majale, mida on aastatagusest ajast 14 protsenti vähem. 

Ka pole majade müügihinnad kasvanud kaugeltki samas tempos korterituru hindadega, septembri keskmine ruutmeetrihind kuulutustes oli 1460 eurot, mis on vaid neli protsenti aastatagusest kõrgem.

«Müügipakkumised vähenesid just eramu-linnaosades Haaberstis, Nõmmel ja Pirital,» rääkis KV.EE tegevjuht Tarvo Teslon. Tema sõnul mõjutab korteriturgu alati hulk uusi kortereid, kortereid ostetakse ka investeeringuks ja spekuleerimiseks, kortereid ka vahetatakse kergekäelisemalt.

«Sellisele turule saadab üldine hinnatõus signaali, et siit võib teenida, ja kõik askeldavad mis kole. Majaomanikud loevad aga kinnisvaraturu üldisest hinnatõusust ilmselt välja, et kodu vahetamine on läinud kallimaks ja raskemaks, ja mõistlik tundub hoida seda, mis on.» 

Tesloni sõnul keskendub ka ostjate huvi suuresti korteriturule, muuseas põhjusel et viimase 12 kuuga on müüki tulnud palju uusi ja kvaliteetseid ning ka piisavalt suuri kortereid.

«Nii on ka nõudluse pool majade turul vaoshoitud, keskmised ruutmeetrihinnad on aastaga tõusnud väga vähe, Nõmmel aga lausa langenud,» lisas Teslon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles