Uus lahendus lubab kulleri sinu äraolekul su lukustatud koduuksest sisse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuller.
Kuller. Foto: VidaPress

Netikaubanduse hoogne areng on viinud asja selleni, et kullerfirmad üritavad leida mooduseid, kuidas toimetada kaup kliendini ka siis, kui viimast kodus pole. Siin on üks lahendus.

Nimelt tõi üks suurimaid veebikaubamajasid Amazon turule lahenduse Amazon Key, mis laseb kulleri sinu kodu uksest sisse ka siis, kui sind kodus ei ole, vahendab Daily Mail.

Selleks läheb vaja vaid nutilukku ja pilvekaamerat, mis peaks teoorias hoidma kullerite tegevuse kontrolli all ja välistama võimaluse, et viimane sinu kodus midagi kuritahtlikku toime saab panna. Lahendus maksab umbkaudu 240 eurot.

Kui kuller ukse taha jõuab ja veendub, et sind ei ole kodus, saab ta oma telefonist su kodu lahti lukustada, paki ära panna ja lahkuda. Ka sellepärast ei pea muretsema, et kuller kodu pärast lukustamata jätab: oma teekonda saab ta jätkata alles siis, kui Amazon Key saab info, et uks on lukus.

Kuidas tarbijad uuendusliku võimaluse vastu võtavad, pole veel teada, kuid Amazoni inimesed ise on väga optimistlikud ja kinnitavad, et tegu on väga turvalise lahendusega. Ning kui midagi peakski juhtuma, kui kuller peakski kodust midagi väärtuslikku pihta panema, siis kindlasti hüvitatakse pärast süü kindlakstegemist kliendile kõik kahjud.

Kuuldavasti plaanivad sarnast lahendust ka teised kullerfirmad.

Me nüüd ei tea, kas see on ikka piisav, et võõras inimene oma koju lasta? Võib-olla on lihtsam leida aeg, mil mõlemad osapooled saavad ühes ja samas kohas olla ning paki käest kätte üle anda? Kas teie usaldaksite seda lahendust?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles