Viis vihatud sisekujunduselementi, mida kõik nüüd järsku armastama on hakanud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Mood käib ringiratast ja paljud sisekujundustrendid, mis praegu kodusid vallutavad, on kunagi juba olnud. Kusjuures paljud tänastest hittidest olid esimesel korral üsna põlatud. 

Interjöörilaudis

Foto: www.flickr.com

Pruuniks tõmbunud lakitud laudisega ülelöödud seinad tekitavad pea kõigis, kes seda trendi mäletavad, õudusvärinaid. 80ndatel moest läinud laudist värviti aastakümneid hoolega üle, et elamised natukenegi talutavamad oleksid. Need, kes seda ei mäleta, teevad tänasel päeval aga vabatahtlikult oma kodud pruunilaudiseliseks ja on väga rahul pealegi.

Peegelseinad

Foto: VidaPress

Näiteks köögis, töötasapinna taga. Aga ka esikus, vannitoas. Mis põhjusel see ühtäkki põlu alla sattus, polegi täpselt teada, sest tegelikult on peegelklaas sisustuses ju väga tänuväärne element, andes väiksematele ja pimedamatele ruumidele juurde valgust ja avarust.

Rotangmööbel 

Foto: VidaPress

Eks ta on tänaselgi päeval natuke arusaamatu: raske puhastada, puruneb vahel suhteliselt kergesti ja on pisut ebaselge, kas seda peaks kasutama toas või õues. Kuid pärast paar aastakümmet kestnud pausi on inimesed rotangmööblist igal juhul taas täiesti vaimustuses.

Värviline santehnika

Foto: VidaPress

Roosa valamu, roheline tualetipott - välismaalt imbus see trend meile 70ndatel ja 80ndatel, kooli tualettruumides näiteks võis rohelisi potte kohata ka 90ndatel. Siis muutus see liiga pikalt tegemata jäänud remondi võrdkujuks ja kõigile eemaletõukavaks. Nüüd on värvilised vannitoad täies hiilguses tagasi.

Suurejooneline roosimuster

Foto: VidaPress

Eestis pole see õigupoolest kunagi väga teema olnud, kuid USA filmidest teame seda sellegipoolest. Suur roosimuster tapeedil, voodipesul, pehmemööblil. Nüüd tuleb see tagasi: IKEAst saab näiteks juba ammu osta suure lillemustriga EKTORPi diivanit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles