Neli asjaolu, mida sa oma üürileandjale avaldama ei peaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Pexels / CC0 Licence

Korteri üürnike ja omanike vahel esineb teinekord ikka konflikte ja vasturääkivusi. Et aga oma üürisuhet mitte ära rikkuda, anname realtor.com näitel ülevaate põhitõdedest, mida üürileandjale kindlasti mitte avaldada.

1. «Ma vihkan oma eelmist üürileandjat.» 

Negatiivne alatoon ja halvamaigulised kommentaarid ei sea mitte kedagi heasse valgusesse, veel vähem sind su tulevase üürileandja silmis. Kui eelmised elukohad ja üürileandjad tõepoolest päevakorrale peaks kerkima, säilita elementaarne viisakus ja sündsustunne.

2. «Ma ei jõua ära oodata, mil saan viimaks kutsika majja tuua!» 

Isegi, kui eluruumis on lemmikloomad lubatud, võib üürileandja justnimelt kutsika osas veidi skeptiline olla. Tõesta esmalt, et oled usalduse ära teeninud ja alles seejärel kaalu lemmiklooma muretsemist.

3. «Mu elukaaslane töötab siinsamas.»

Üürilepingut sõlmides ei ole erilist mõtet oma lähedasi läbirääkimistesse kaasata. Seda loomulikult juhul, kui tegemist ei ole kaasüürnikega.

4. «Ma kolin pidevalt.»

Üürnike vahetumine on võrdlemisi kulukas väljaminek üürileandjale. Ära saada valesid signaale, mis võiksid üürileandjas taas kahtlust äratada. Ka tema tahab kindlust ja turvatunnet, mitte iga kahe kuu tagant uusi üürnikke otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles