Fotod: vaata, mis imet on osav pere teinud nõukaaegse korteriga Tallinnas (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Made ja Teet endale kodu otsisid, oli selge, et renoveeritud elamiste seast nad seda ei leia – nõudmised olid liiga konkreetsed. Niisiis tuli käised üles käärida ja elamine täies mahus renoveerida.

Made meenutab, et nende esimese ühise kodu otsingud ei läinud lihtsalt: soovid ei olnud Harju keskmised ja sobivat oli väga raske leida: küll oli valguslahendus vale, küll vannituba õudne. Nii sai üsna ruttu selgeks, et ainus variant on vaadata kortereid, mis on sisuliselt puhtad lõuendid: renoveerimata kodud, mis vajavad tööd ja kus saab kõike ise algusest peale teha. Kui nad siis lõpuks esimest korda üle oma praeguse kodu läve astusid, sai ruttu selgeks, et see on see õige ja siia nad tulevad.

Korter oli Made sõnul ostuhetkel üsna algupärases seisus. Sanitaarremont oli küll tehtud, kuid planeering oli selline nagu seda tüüpi nõukogudeaegsetes korterites ikka: pikk koridor, mille lõpus WC ja vannituba, köök ja kaks tuba. Made ja Teedu plaanid nägid aga ette midagi hoopis teistsugust, oluliselt nüüdisaegsemat, õhulisemat ja valgusrikkamat. «Uurisime linnavalitsuse arhiividest korteri plaani pealt välja kandvate seinte asukohad ning lammutasime kõik lammutatava välja,» kõneleb Made. «Põrandad, seinad, juhtmed – kõik-kõik. Ning alustasime mustast karbist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles