Tõsta oma kodu väärtust järgneva viie meetme abil

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmamulje kujundamine hakkab peale juba ammu enne seda, kui potentsiaalsed huvilised on jõudnud üle ukseläve astuda.
Esmamulje kujundamine hakkab peale juba ammu enne seda, kui potentsiaalsed huvilised on jõudnud üle ukseläve astuda. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kodu müümine on stressirikas protsess, mis võib venida teadmata ajaks. Veebilehe insideout.com.au näitel jagame soovitusi, kuidas olla edukas müügimees ning tõsta oma kodu väärtust.

Esmamulje on kõige tähtsam

Kinnisvaraturg on halastamatu ning selleks, et oma eluruumi müük võimalikult muretuks muuta, pead jätma ka hea esmamulje. Esmamulje kujundamine hakkab peale juba ammu enne seda, kui potentsiaalsed huvilised on jõudnud üle ukseläve astuda. See tähendab, et sa pead jätma hea mulje nii maja eksterjöörist kui ka hoonet ümbritsevast krundist. Enne ostjate tulekut vii läbi kõik vajalikud haljastus- ja remonditööd ning vaheta välja esemed, mis on oma aja ära elanud.

Värske värvikiht

Ostjate meelitamiseks ei pea väga suuri väljaminekuid tegema. Teinekord piisab vaid uuest värvikihist maja seintel, et anda sellele uus väljanägemine. Võimaluse korral oleks hea ka eluruumide seinad uue kihiga üle võõbata. Värskelt uuendatud eluruum kõnetab ostjaid ning jätab sinust kui müüjast tunduvalt usaldusväärsema mulje.

Põhilisteks müügiartikliteks on köök ja vannituba

Väga paljud inimesed teevad oma ostu lähtuvalt vannitoast ja köögist. Nende kahe ruumi värskendamine ei ole samuti midagi, mida ei annaks lihtsate vahenditega ära teha. Anna nendele eluruumidele uus hingamine kas väikeste disainielementide või maalritööde abil. 

Investeeri valgustusse

Väga paljud koduostjad peavad lugu loomulikust päevavalgusest. Valgus muudab eluruumi visuaalselt avaramaks ning veetlevamaks. Kui müüdavat eluruumi pole aga õnnistatud rohke päevavalgusega, investeeri kvaliteetsetesse valgustitesse.

Loo emotsioone

Emotsioonide põhjal ei ole küll mõistlik kõiki otsuseid elus langetada, ent kinnisvara puhul on olukord veidi erinev. Igal hoonel, ruumil ja ka tagaaial on oma teatud atmosfäär ja identiteet, mis võivad eduka müügitöö korral mõnes inimeses kustutamatu mulje jätta. Keskendu asjaoludele, mis loovad kodutunde ning hubasust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles