6 märki sellest, et võid oma triikrauda valesti kasutada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triikraud.
Triikraud. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kõik meist ei ole vilunud triikijad, vahendab goodhousekeeping.com. Alljärgnevaid eksisamme vältides garanteerid nii oma riideesemete kui ka triikraua pikema eluea.

1. Sa triigid kangaid, mis on liiga kuivad

Triikraual on spetsiaalne veeprits ja aururežiim, mille abil saad ka kõige kangekaelsemalt kangalt kortsud eemaldatud. Auruvoog tungib sügavale kangasse ning vähendab triikimisele kuluvat aega tunduvalt. 

2. Sa jätad õrnad riideesemed viimaseks

Triikraudadel läheb jahtumiseks kauem aega kui kuumenemiseks. Seega alusta triikimist kindlasti õrnematest riideesemetest, vältimaks nende kahjustumist ning lausa sulamist raua all.

3. Sa valid vale temperatuuri

Kui riideese koosneb erinevatest tekstiilikiududest, seadista oma triikraua kuumus kõige delikaatsema kiu järgi, et vältida taaskord riideesemete kahjustumist.

4. Sa ei puhasta oma triikrauda piisavalt

Teatud materjalide kiud jäävad triikraua talla alla kinni ning võivad seal lausa kõrbeda. Triikrauda saad puhastada kas siis söögisooda või spetsiaalselt triikraua puhastuseks ettenähtud vahendiga.

5. Sa ei tühjenda oma triikraua veepaaki

Triikrauda jäänud vesi võib kahjustada selle mehhanismi, seega oleks lekete vältimiseks mõistlik see iga kord veest tühjaks teha.

6. Su triikimislaud ei vasta enam su soovidele

Tänapäeval on saadaval rohkelt innovaatilisi triikimislaudu, mis muudavad peaaegu iga rõivaeseme triikimise sujuvamaks. Kui su eelarves aga uue triikimislaua jaoks ruumi pole, võid alati välja vahetada selle katte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles