Enamik inimesi peseb oma trenniriideid valesti

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Seda, et trenniriideid peab pesema pärast iga kandmiskorda, teavad kõik. Kuidas seda õigesti teha, sellega on kursis vähesed. 

Trenniriiete sünteetiline materjal on suurepäraseks pesaks igasugu bakteritele, kes seal rõõmsalt paljunema hakkavad, kui sa riideid pärast iga kandmiskorda pessu ei viska, vahendab Readers Digest. 

Aga arvestades, kui kallid korralikud heast materjalist trenniriided on, tasuks kindlaks teha, et sa neid ka õigesti pesed. Sest paljud ei pese. 

Nimelt ei tohiks trenniriiete pesemisel mingil juhul kasutada pesupehmendajat, sest see rikub kangast. See võtab kangalt ära head omadused, näiteks vetthülgavuse õueriietel ja võime vett imada siseriietel.

Samuti tuleks loobuda harjumusest visata trenniriided pessu koos kõigi ülejäänud riietega – need ei talu kõrget temperatuuri ja karmi tsentrifuugi. Seetõttu tuleks trenniriideid pesta 30-kraadises vees ja tsentrifuugida madalatel pööretel.

Kuivatist tuleks trenniriided kindlasti eemal hoida.

Paljud ütlevad siinkohal, et on teinud nii üht kui ka teist ja riided on ikka veel kandmiskõlblikud – see võib tõsi olla, aga kui neid õigesti hooldada, on nad kandmiskõlblikud oluliselt kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles