Lugeja foto: pere leidis Tartust ebatavaliselt suure puulehe

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema ja laps pargis.
Ema ja laps pargis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Loodus üllatab vahel - ühes Tartu pargis jalutanud pere leidis sügiseste lehtede seest puulehe,  mis harjumuspärasest kordades suurem.

Tegemist on tammelehega, mis lugeja kinnitusel suurem kui täiskasvanud mehe labakäsi. Kõik teised lehe ümber olnud sama puu lehed nii suuremõõdulised ei olnud. 

Haruldaselt suur tammeleht.
Haruldaselt suur tammeleht. Foto: Lugeja foto

Leht on ses mõttes kahtlemata harukordne, et kuigi tamm on võimas ja väärikas puu, mille eluiga ulatub sadadesse, erandjuhtudel isegi tuhande aasta piirimaile, on tema lehed ja tõrud enamasti oluliselt tagasihoidlikumate mõõtudega. 

Pere sõnul oli lastel lehest rõõmu palju. Võrdluseks korjati samast pargist veel kastani- ja vahtralehti, mis pikkuselt siiski tammele alla vanduma pidid.

Milliseid haruldusi teie sel sügisel looduses kohanud olete? Jagage meiega oma fotosid SIIN, aadressil kodustiil@postimees.ee või meie Facebooki-lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles