IKEA mööblitükk nõudis kaheaastase lapse elu (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea.
Ikea. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Kuigi IKEA probleemsest MALMi-nimelisest kummutist on korduvalt kirjutatud, lapsed on juba selle ohvriks langenud ja mööblitootja isegi kummutid tagasi kutsunud, nõudis see järjekordse lapse elu.

Kaheaastane Jozef Dudek jäi kummuti peal turnides selle alla ja kaotas elu, vahendab The Inquirer. Õnnetus juhtus maikuus ning Jozef on kaheksas laps, kes selle kummuti tõttu surma on saanud.

IKEA on oma viga tunnistanud ja teatas juba eelmisel aastal, et ostab kummutid tagasi. Jozef on esimene laps, kes kaotas elu pärast IKEA vastavasisulist teadaannet. 

MALM-sarja kolme sahtliga kummut. / IKEA
MALM-sarja kolme sahtliga kummut. / IKEA Foto: Ikea

Hukkunud poisi vanemad nõuavad IKEAlt siiski valuraha, öeldes, et nemad ei olnud kummuti ohtlikkusest kuulnud ja et firma oleks pidanud tegema oluliselt paremat teavituskampaaniat, kui nad teadsid, kui ohtliku mööblitükiga tegemist on. 

IKEA esindaja pole siiski süüdistusega päris nõus, öeldes, et konkreetne kummut ei olnud kaasapandud ankrutega seina külge kinnitatud, mistõttu selle ümberkukkumine oligi oluliselt tõenäolisem.

Tuleb tõdeda, et IKEA eelmise aasta tagasiostukampaania oli päris laiaulatuslik ning tagasi ei ostetud vaid MALM-sarja kummuteid, vaid ka teisi, millega inimestel enda väitel probleeme oli esinenud. Enamasti maksti tagasi kogu ostusumma.

Eelnevate õnnetusjuhtumite järel on IKEA kolmele kohtusse kaevanud perele maksnud kokku 50 miljonit dollarit. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles