Viis asja, mida inimesed liiga palju puhastavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinaid pole vaja sugugi nii tihti töödelda.
Kardinaid pole vaja sugugi nii tihti töödelda. Foto: VidaPress

Enamasti kirjutame siin sellest, kuidas kõik liiga harva kraamivad ja koristavad. Seekord võtame luubi alla aga need esemed ja kohad kodus, mida inimesed liiga tihti puhastama kipuvad.

Vaid korra kantud riided

Üha sagedamini viskavad inimesed pessu rõivad, mida korra kontoris kantud. Selleks pole mingit põhjust. Iga kandmise järel tuleb pesta vaid aluspesu, sokke, trenniriideid ja silmanähtavalt määrdunud rõivaid. Reegel on, et vähemäärduvaid asju pestakse kolme kandmiskorra järel. Liiga tihti pestud riided lähevad ruttu koledaks.

Praetaldrikud

Komme taldrikuid enne nõudepesumasinasse panekut loputada on visa kaduma, kuigi selleks ei ole mitte mingit vajadust. Piisab täiesti, kui suuremad toidutükid taldrikult maha lükkad, aga selleks pole vaja vett raisata. 

Lambid

Põhjalikud koristajad armastavad igal koristamiskorral ka lambikuplitelt ja lae alt tolmu võtta. Koristamiseksperdid ütlevad aga, et selleks pole mingit vajadust – piisab, kui puhastada neid kord kuus. 

Ülerõivad

Kui need otseselt määrdunud ei ole, piisab ülerõivaste puhul, kui pesta neid kord hooaja jooksul. 

Kardinad

Mõni inimene peseb kardinaid sama tihti kui voodipesu, see on siis kord nädalas. Teine suudab rohkem vastu panna ja piirdub korraga kuus. Tõde on aga see, et kardinad vajavad pesemist vaid kord aastas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles