Teadmatusest kulutatakse riiete pesemisele tarbetult palju raha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Inimesed kulutavad teadmatusest pesupesemisele absurdsetes kogustes raha, sest soetavad pesupesemiseks pesupulbreid või -geele. 

Sellest, et pesu saab väga tihti puhtaks ka igasuguseid pesuaineid kasutamata, ei kirjuta ainult padurohelistele suunatud portaalid. Vastavasisuline artikkel on ilmunud ka näiteks Wall Street Journalis. 

Mõistagi vajab pisut pesuvahendit pesu, mis on silmanähtavalt määrdunud, aga väga suur osa täiskasvanud inimese riietest ei saa kunagi plekiliseks. Seega pole väidetavalt ka mingit põhjust seda pesuvahendiga pesta, vahendab koduportaal Today Home. 

Portaal viis läbi katse, kus pesi ühe laari heledaid sokke pesumasinas pesuvahendiga ja samade sokipaaride teise poole samuti masinas, aga ilma pesuvahendita. Selgus, et tulemus ei erinenud märkimisväärselt.

Selgus, et ka lõhn on vahendita pesul täiesti vastuvõetav – probleeme võib tekkida juhul, kui sulle puhta vee lõhn ei meeldi, sest just selle järgi vahendita pestud pesu lõhnab. 

Kas oled proovinud pesuvahendi pesule lisamata jätta? Millised on olnud tulemused? Kas kasutad pesuvahendit igal pesukorral?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles