Suur tüli: naabrid tahavad keelata lastel õues mängimise

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Ajal, mil vanemad näevad kurja vaeva, et lapsed arvutite tagant õue saada, üritatakse mõnel pool laste koduümbruses mängimine ära keelata - see häirivat teisi inimesi.

Suurbritannias said Greater Manchesteri piirkonna lastega elanikud oma kinnisvarahaldurilt kirja, milles paluti oma lapsi ohjeldada. Kaaselanikud olevat kaevelnud, et lapsed mängivad õues, tänaval ja parkivate autode ümbruses ning see häirib neid, vahendab Daily Mail.

Kirjas seisab, et lapsed, olenemata nende vanusest, tohiksid mängida ainult oma koduaias. Teiste lastega tänaval tegutsemine peaks nii kinnisvarahalduri kui lastetute perede hinnangul olema keelatud, sest see häirib neid.

Lastetud paarid pelgavad peamiselt oma vara ehk siis autode pärast - arvatakse, et lapsed võivad mänguhoos masinaid kahjustada.

Lapsevanemad on saadud kirjast mõistagi raevunud. Üks lapsevanem, Kelly McFie ütleb, et piirang on absurdne: tema kolis piirkonda just sellepärast, et seda reklaamiti kui peresõbralikku kanti. Nüüd aga tahetakse lapsed üksteises eraldada ja oma koduaedadesse suruda.

Esmalt keelati lastel ühiskasutataval rohealal pallimängud. Siis keelati neil tänaval ratastega sõitmine. Kinnisvarahalduri sõnul peaks lapsed kõiki neid mänge mängima oma koduaias. Esialgu üritati piiranguid kehtestades rõhuda laste turvalisusele, kuid see põhjendus vanemaid ei veennud: tegemist on vaikse piirkonnaga äärelinnas, kus puudub pea igasugune liiklus. Pealegi on lasteseltskondadega alati kaasas mõni lapsevanem.

Vanemad on otsustanud asjale ametliku käigu anda ega kavatsegi piirangutega leppida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles