Majaomaniku seitse kohustust oktoobris

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Enne, kui majaomanik väljateenitud talvepuhkusele jääda võib, tuleb kindlasti ära teha mõned hooldustööd, et elamine talvele hästi vastu peaks.

Puhasta vihmaveerennid

Langevate lehtedega täidetud rennid suurendavad üleujutuste ja tulekahjude tekke riski - peaks säde renni lendama, põleb katus varsti nagu säraküünal.

Vaata üle vundament

Kontrolli, ega selles esine pragusid või vigastusi, mis võiksid vihma ja lume ning külmumise tagajärjel talve jooksul suuremaks probleemiks paisuda. 

Vii aiamööbel varju

Oktoobris sa väga suure tõenäosusega enam aias aega ei veeda, nii et puhasta aiamööbel ja paki see kokku ning vii talve eest varju.

Paki ära aiatööriistad

Kastmisvoolikud, istutuskühvlid, kõplad ja muu taoline tuleks samuti ära puhastada ja ära pakkida. Eriti hoolikas ole voolikuga - see ei talu miinuskraade.

Niida muru

Kuni muru kasvab, seni niida seda, kuid sügisepoole ei maksaks seda väga madalalt maha võtta. 

Suurpuhastus

See kehtib küll võrdselt ka korteriomanikule: enne talve saabumist võiks maja seest ja väljast ära puhastada, ära unusta ka aknaid. Nii on hulga mõnusam jõuluajale vastu minna.

Allikas: realtor.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles