Pealinna kinnisvaraturg võttis hoo maha, hinnalangust tulemas ei ole

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 10.04.2017. 
Ehitusjärgus majad Tallinnas. J. Poska tänav, uus maja. 
FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES
Tallinn. 10.04.2017. Ehitusjärgus majad Tallinnas. J. Poska tänav, uus maja. FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Septembris müüdi Tallinnas 826 korterit, mis on viis protsenti vähem kui augustis, selgub maa-ameti statistikast. Hinnad on kõrged, ostmisega pole mõtet oodata, sest odavamaks ei lähe midagi. Investeerida tasub siiski vaid linnadesse.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul algas kehvade suveilmade tõttu sügisene kinnisvarahooaeg tänavu kuu tavapärasest varem ehk augustis ja seetõttu jäi september lahjaks.

«Pealinna voolab inimesi mujalt Eestist juurde ja turg kasvab jätkuvalt. Kuigi Tallinna kinnisvarahinnad võivad tunduda kõrged, tuleb praeguse tasemega harjuda, sest odavamaks ei lähe midagi,» lisas Vahter.

«Kuskile peale Tallinna, Tartu ja ehk ka Pärnu ma kinnisvara investeeringuna osta ei julgeks. Tõmbekeskused kasvavad, mujal Eestis kuivab nii elanike arv kui ka turg vaikselt ja paratamatult kokku,» lisas Vahter.

Septembris müüdi Tallinnas 826 korterit, mis on viis protsenti vähem kui augustis. Pealinna korteri keskmine ruutmeetri hind langes augustiga võrreldes ühe protsendi 1777 euroni. Kalleim korter müüdi 500 000 ning odavaim 4000 euroga.

Septembris müüdi Tallinnas 35 hoonestatud elamumaa krunti, mis on varasema kuuga samal tasemel. Pealinna kalleim eramu vahetas omanikku kahe miljoni ning soodsaim 7000 euro eest.

Möödunud kuul müüdi seitse elamumaa krunti, mis on viie võrra vähem kui augustis. Kalleim krunt maksis 1 240 000 ning odavaim 80 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles