Veebis levib ohtlik pastakeetmistrikk, mida ei tohiks proovida (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Inimesed püüavad lakkamatult leiutada nippe, kuidas toiduvalmistamine üha lihtsamaks muuta. Uusim leiutis võib ka tervistkahjustavaks osutuda.

Nimelt on keegi tulnud justkui avastusele, et sõela ei peaks pasta kurnamisel kasutama mitte nii, et valad pasta selle sisse, vaid nii, et katad potisuu sõelaga ja kurnad vee sedasi pastast välja, kusjuures pasta jääb potti.

Tundub hea idee? Esmapilgul ehk tõesti. Pastakokk Giana de Lauretiis ütleb aga, et tegelikult on see äärmiselt ohtlik: kui pott ja sõel pole omavahel ideaalses vastavuses, on väga suur tõenäosus end keeva pastaveega põletada.

New Yorki kokakooli direktor James Briscione lisab, et kui sõel ja pott omavahel hästi ei klapi, on suur tõenäosus pasta kogemata kraanikaussi valada. Plastmassist sõela puhul võib sõel kokkupuutel kuuma potiga sulama hakata.

Briscione lisab, et tegelikult pole pastat üldse nõrutada vaja - parima tulemuse saamiseks tuleks see otse veest kastme sisse õngitseda, sest pisut pastakeeduvett teeb iga pasta ainult paremaks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles