Üllatav nimekiri asjadest, mille realiseerimistähtaegadest sul veel aimugi polnud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambahari.
Hambahari. Foto: Pexels / CC0 Licence

Toiduained ei ole ainukesed asjad su kodus, mille parim enne tähtaeg kukkuda võib. Alljärgnevalt anname lühikese ülevaate esemetest, millest ei tasu igavesti kinni hoida. 

1. Juuksehari

Juukseharja tuleks puhastada vähemalt korra nädalas. Selleks, et su juuksed kammimise järel liialt rasuseks ning mustaks ei jääks, on mõistlik vähemalt korra aastas ka uus juuksehari soetada.

2. Vahetusjalanõud

Vältimaks erinevate seenhaiguste teket, on soovituslik vähemalt iga poole aasta tagant uued vahetusjalanõud muretseda. Aga ära siis ülejäänud poole aasta jooksul neid kindlasti puhastamast unusta!

3. Rinnahoidja

Rinnahoidja kaotab kõik oma omadused ühe-kahe aasta jooksul. Esmalt kaob rinnahoidja vorm ning seejärel selle elastsus, kulmineerudes olukorraga, mil seda ei ole enam kuigi meeldiv kanda.

4. Hambahari

Hammaste hügieen on tähtis ning seetõttu on soovituslik hambahari vähemalt iga kolme kuu tagant välja vahetada. Gripihooaja saabudes jälgi kindlasti, et pärast haiguse põdemist oleks juba uus hari tööpostil.

5. Saunarätik

Niiske saunarätik on ahvatlevaks vahepalaks bakteritele. Regulaarne pesemine võib küll abiks olla, ent bakteritele see kätt ette ei pane. Sellest lähtuvalt soovitatakse saunarätik välja vahetada hiljemalt kolme aasta möödudes, vahendab news.com.au.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles