Ülevaade: energiasäästlikud elamispinnad Harjumaal

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Kinnisvaraturg näitab, et valdav osa energiasäästlikest elamispindadest on kerkinud suurlinnadesse või nende vahetusse lähedusse. Alljärgnevalt anname ülevaate viiest kinnisvaraobjektist Harjumaal, mis vastavad A-energiaklassi nõuetele.

1. Rahuliku elurütmiga Saue

Foto: KV.EE

Saue mõisapargi lähedusse kerkivad elumajad peaksid valmima 2018. aasta lõpuks. Moodsa A-energiaklassiga korteri juurde kuulub privaatne rõdu või terass, suuremad korterid tulevad aga isikliku sauna võimalusega. Majades on kütteallikaks kaugküttel põhinev vesipõrandküte ning energiatõhususe tagamiseks on korteritesse paigaldatud soojustagastusega ventilatsioon. 

2. Miljööväärtuslik keskkond Kadriorus

Foto: KV.EE

Kiikri residentsid tunned juba kaugelt ära pikkade ja avarate terrasside ning ajatu arhitektuuri järgi. Energia paremaks juhtimiseks saad kasutada kontrollerite abi, mis paiknevad seinas või nutiseadmetes. Niiviisi saad reguleerida kütet, jahutust ja ventilatsiooni sulle sobival ajal ning sobivas kohas. Lisaks on korterites vesipõrandaküte ja passiivmaja aknad, mis tagavad mõnusa sisekliima krõbedatel talvekuudel.

3. Funktsionaalne Promenaadi maja

Foto: KV.EE

See luksuslik A-energiaklassiga maja paistab eelkõige silma oma kõrge ehituskvaliteedi ja helikindlate akende poolest, mis garanteerivad vaikuse keset linnamelu. Korteriga kaasasolev 152,4 ruutmeetrine terass avab kauni vaate vanalinnale ning merele.

4. Elegantne elamukompleks linnasüdame piiril

Foto: KV.EE

Selle kolmest kortermajast koosneva elamukompleksi ehitamisel on lähtutud rohelisest mõtteviisist ja ökonoomsusest. Kõrgtehnoloogiliste lahenduste toel kerkinud elamu on vaid jalutuskäigu kaugusel südalinnast. Korteriga kaasneb ligi 30 ruutmeetrine terass, millelt avanevad vaated kolme ilmakaarde.

5. Vaikne elu Stroomi rannarajoonis

Foto: KV.EE

Avar ja valgusküllane korter sobib inimesele, kes hindab eelkõige vaikust ja privaatsust. Juba 2012. aastal valminud maja vastab A-energiaklassi nõuetele ning tagab aastaringselt mõistlikud kommunaalkulud. Mõnesaja meetri raadiuses asub rannapromenaad, kaugel ei ole ka lasteaiad, koolid, kaubanduskeskused jpm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles