Tasub teada: kui tihti tuleks patju pesta?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Me kasutame oma patju iga päev (või pigem: igal öösel), kuid ometi ei tule meist ehk paljud selle peale, et neid tuleb ka pesta.

Patjadesse kogunevad naharakud, tolmulestad, keharasu, higi. Aja jooksul võivad need kollaseks muutuda. Kuigi ilmselt vahetad sa padjapüüre regulaarselt, tasub meeles pidada, et vaid sellest ei piisa – patju tuleb ka vähemalt kord kolme kuu tagant pesta, õpetab eHow.

Selleks pane kuni kaks patja korraga pesumasinasse, vali režiimiks kõige kuumema vee oma. Lisa pesuvahend ning soovi korral ka näiteks lavendlilõhnalist eeterlikku õli, mis annab hea lõhna ja ühtlasi aitab kaasa uinumisele. Kui sa lisad pool tassi söögisoodat, siis aitab see lahti saada ka tugevamatest plekkidest ning annab valgendava efekti.

Kui sul on võimalik kasutada kuivatit, siis pane padjad pärast pesu sinna, kasuta madalamat kuumust. Nii taastub nende kohevus.

NB! Antud õpetus ei sobi sulgpatjade pesemiseks!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles