Nutikas nipp, mida teha roheliseks jäänud tomatitega (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Ilmad hakkavad hoolimata vananaistesuvest siiski külmemaks minema ja kõik tomatid kasvuhoones punaseks minna ei jõua. Mida nende roheliste viljadega peale hakata?

Tasub silmas pidada, et rohelisi tomateid kuumutamata kujul söögiks tarvitada ei tohi –need on mürgised. Aga mida siis teha? Kogenud aiapidajad teavad head nõu.

Tiiu räägib, et tema korjab kasvuhoonest kõik rohelised tomatid ära ja viib tuppa järelküpsema. Kuidas seda teha? Tomatid tuleb ära korjata neid vigastamata, mässida ajalehepaberisse ja panna pimedasse kohta järelvalmima. Hästi sobib näiteks kapi- või voodialune. «Samuti võib laduda nad kihiti kasti, ajalehepaber vahele,» ütleb Tiiu. Ka kast tuleb siis ikka pimedasse paigutada.

Aga rohelistest tomatitest saab ka süüa teha: selleks tuleb nad kas ära kuumutada või hapendada. 

Ameerika Ühendriikides on väga populaarseks roaks näiteks praetud rohelised tomatid. 

Samuti saab rohelistest tomatitest valmistada ketšupit ja vilju lihtsalt marineerida.

Mida sina roheliste tomatitega ette oled võtnud? 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles