3 tingimistaktikat, mis võivad uue kodu soetamisel sulle hoopis karuteene teha

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügitehing.
Müügitehing. Foto: Pexels / CC0 Licence

Uut eluaset soetades püsib õhus võimalus, et sa saad teatud summa uue kodu kogusummast maha tingida. Veebilehe realtor.com vahendusel toome teieni kolm sellist kauplemistaktikat, millega edu kindlasti ei saavuta.

1. Vähempakkumine ei too soovitud tulemusi

Eksperdid soovitavad esmapakkumise korral mitte liiga suurt summat välja käia, kuna see võib kulmineeruda olukorraga, kus sa lihtsalt maksad üle. Kui sa aga pakud liiga väikese summa, võid riskida sellega, et müüja ei ole enam huvitatud eluaseme müügist või jääb kindlaks ühele teatud summale, millelt ei anna enam järelandmisi teha.

2. Ebareaalsed ootused

Mõni inimene eeldab uut eluaset uudistama minnes, et kõik eluruumis sisalduv on kindlasti juba müügihinna sees. Mida rohkem sa tahad, seda vähem ka saad. Ära nõua eluaseme omanikult midagi, mille soetamiseks sa ise võimeline oled. Siia alla kuulub igasugune tehnika aga ka interjööris kasutatud elemendid, mille omanik on ilmselt plaaninud ühes endaga võtta.

3. Ära lepi originaalhinnaga lihtsalt selleks, et hiljem pretensioone esitada

Selline käitumisviis on üsna läbipaistev ning võib su tahtmatult müüja silmis halba valgusesse seada. Veendu koheselt eluaseme puudustes ning ürita neile toetudes hinda maha tingida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles