Valik 1980. aastate sisekujundustrende, mille võid julgelt taas majapidamisse tuua

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toataimed.
Toataimed. Foto: Pexels / CC0 Licence

On aeg 1980. aastatest pärit trendid ajaratta vahelt taas valla päästa. Veebilehe houzz.com näitel loetleme sisekujundustrende, mida võid südamerahus uuesti majapidamises rakendada.

Lillemuster

Lillemuster on tagasi ning seekord veidi enam rafineeritud kujul. Ära külva kogu elamist lilledega üle, leia üks-kaks strateegiliselt valitud kohta, kus lillemustrit väikeses koguses rakendada. 

Pastelltoonid

Pastelsed värvitoonid olid 1980. aastatel ühe korraliku majapidamise alustalasid. Tänapäeva pastelltoonid on küll veidi tagasihoidlikumad, ent sobivad kokku peaaegu kõikide neutraalsete toonidega, mis värvipoodides saadaval.

Rohekad vannitoad

1970. aastatel populaarseks saanud, ent 1980ndatel taas unustusse vajunud avokaadotooni vannitoaseinad hakkavad vaikselt sisedisainerite alateadvusesse tagasi hiilima. Värvitoonide osas on õnneks jõutud kuldsele keskteele – plaadid vannitoa seintel ei pea tingimata ühtima plaatidega põrandal ja vastupidi.

Korgipuu materjal

1980. aastatel leidus seda kõikjal – nii seintel, põrandatel kui ka laste koolilaual. Seda mitmekülgselt vastupidavat materjali tervitavad sisedisainerid taas nii köögi aluspinnana kui ka efektse disainielemendina.

Geomeetria

Mäletad ju küll neid piinliku täpsusega laotud mustreid põrandatel? Kunagi unustusse vajunud trend on tagasi ning seda veel jõulisemalt kui 1980. aastatel. Geomeetriline mänguväli on alati lai olnud – sellele tuleb osata vaid tasakaalukalt läheneda.

Toataimed

1980. aastatel oli kombeks katta iga vaba ruutmeeter mõne potitaimega või veel hullem – mõne ronitaimega. Toataimed ei ole küll otseselt kunagi ajaloo hammasrataste vahele jäänud, ent sisedisainerite meelest tasub neid teinekord vilksamini inimestele meelde tuletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles