Toidupulkade imeline teekond sushilaualt koduseinte vahele

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupulkadest disainielemendid.
Toidupulkadest disainielemendid. Foto: deleter.net

Kanada start-up nimega ChopValue on võtnud hingeasjaks muuta inimeste sushiarmastus millekski praktiliseks, vahendab deleter.net. Nii sündiski keskkonnasäästlik idee kasutatud toidupulkadest mööblit tootma hakata.

ChopValue tegutsemispaigaks on Vancouveri linn Kanadas. Toidupulkade taastöötlemisel on firmale appi tulnud 65 kohalikku toitlustusettevõtet, kes eraldavad kasutatud toidupulgad ülla eesmärgi nimel ChopValue kollektiivile.

Juuli alguses alustanud ettevõte on praeguseks taastöödelnud üle 2.5 miljoni pulga. ChopValue tootevalik ei ole küll veel kivisse raiutud, ent tõestanud on nad end juba sellegipoolest. Muidu äraviskamisele mõeldud toidupulkadest annab tõepoolest erilisi disainielemente ja mööbli luua. Ettevõtte asutaja Felix Böck loodab peagi Kanadast väljapoole laineda. Kas sellisel ettevõtmisel ka Läänemere kaldal turgu on, näitab vaid aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles