Neli koduga seotud müüti, mida paljud visalt usuvad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Koduse majapidamisega on seotud palju müüte, mida inimesed visalt usuvad, kuigi need üldse paika ei pea. Vaatame, millised on põhilised neist.

Mikrolaineahju kiirgus kahjustab tervist

Mikrolaineahjudel on tõepoolest väike kiirgus, kuid see jääb ahju sisse pidama. Seda muidugi juhul, kui su ahi on terve ja korras. Kuidas seda kontrollida? Pane mikrolaineahju ukse vahele paberileht ja sulge uks. Kui paberit sealt välja tõmmata ei õnnestu, on tervis kaitstud.

Öine vargahirm

Inimesed lukustavad ööseks ärevalt uksi peljates vargaid. Statistika järgi ei maksa neid aga üldse öösel oodata: enamasti murravad vargad kodudesse vahemikus kuuest hommikul kuueni õhtul ja nädala sees ehk siis ajal, mil inimesed suure tõenäosusega tööl on.

Kodumasinate elektriõgimise harjumustest

Kuigi su veekeetja parasjagu aktiivselt ei tööta, ei tähenda, et ta samal ajal siiski elektrit ei tarbiks. Tõsi küll, tarbib vähe, aga teeb seda ikka. Nii et elektriseadmed tasub tõesti seinast välja tõmmata, kui neid parasjagu ei kasuta.

Suitsuandur

Suitsuanduri korrasoleku kontrollimiseks ei piisa, kui vajutad helinuppu. See näitab, et töötab alarm. Selleks, et teada saada, kas seadeldis ka sisuliselt töötab, puhu näiteks küünal anduri all ära ja lase suitsul andurini jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles