5 disainimüüti, millel ei ole mingisugust tõepõhja all

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustrid seinal.
Mustrid seinal. Foto: www.flickr.com

Kodukujundus on keeruline ettevõtmine, eriti kui oled algaja kodusisustaja. Alljärgnevalt toome välja viis levinud disainimüüti, millel pole tegelikult mingisugust tõepõhja all.

Müüt nr 1: tume interjöörivärv muudab toa visuaalselt väiksemaks.

Tegelikkuses on asi hoopis vastupidi. Tumedamad toonid seintel loovad nimelt mulje, justkui seinad tõmbuksid sinust eemale. Mida tumedam toon, seda kaugemal näivad seinad.

Müüt nr 2: galeriisein on surnud, elagu tühipaljas sein!

Tegelikult on seinale kujundatud galerii tulnud selleks, et jääda. Senikaua, kuni kodusisustajad leiavad piisavalt nutikaid ideid, kuidas see kujundada, senikaua püsib ka galeriisein inimeste kodudes.

Müüt nr 3: erinevaid mustrid erinevates mõõtudes

Tegelikult on ka siinkohal tähtsam pigem mustrites domineeriv värv kui nende sisustuselementide suurus. Mustrite mõõtühikud ei oma mitte mingisugust tähtsust, kuni domineeriv värvitoon jääb valdavalt samaks.

Müüt nr 4: vähem mööblit muudab toa visuaalselt suuremaks

Tegelikult omab rohkem tähtsust pigem see, kuidas mööbliesemed paigutatud on, mitte kui palju neid arvuliselt ruumis esindatud on. Tõmmates diivani seina äärest ära, tekitad juba oluliselt suurema silmapette toa ruumikusest.

Müüt nr 5: sümmeetria on igav

Sümmeetrias ei ole tegelikult mitte midagi halba, kui kombineeritavad elemendid on piisavalt huvitavad ja unikaalsed. Sümmeetrial ning sümmeetrilisel mööblipaigutusel on teatud võlu, mis loob tasakaalu ja harmoonia erinevate mööbliesemete vahel.

Allikas: popsugar.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles