Klaasplokkide teine tulemine

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasplokid.
Klaasplokid. Foto: www.flickr.com

Klaasplokkidele mõeldes tulevad ilmselt esimese asjana silme ette 80-ndatest inspireeritud jäised neoonaknad ning Miami Vice. Olge mureta, 80-ndate sisustustrend ei tee veel tagasitulekut, küll aga võid mõjutusi sellest dekaadist lasta käiku oma majapidamises.

Klaasplokke kasutatakse tavaliselt suletud ruumides, eesmärgiga neisse veidi enam valgust tuua. Sageli kasutatakse ka üksikuid värvilisi plokke, ent kõige levinum on siiski läbipaistmatu valge.

Plokkide sisemus on õhutühi, tagades parema helikindluse ja soojapidavuse. Lisaks ainulaadsele välimusele ja hajutatud valgusefektile paistavad klaasplokid silma ka oma energiatõhususe ja tuleohutuse poolest. Need on tavalisest klaaspinnast isoleerivamate omadustega, olles alternatiiviks ning huviallikaks juba ka mitmetele päikeseenergia ettevõtetele. Kes teab, äkki katavad klaasplokid peagi ka meie päikesepaneele?

Klaasplokid sobivad muuseas ka välisseinte ehitamiseks, ent odav lõbu ei saa see olema. Kui sul just lotovõit silmapiiril terendamas pole, võid proovida lisada klaasplokke oma elamisse kas üksikute avade täitena või seinaelementidena mistahes ruumis. Neid on üldjuhul lihtne paigaldada ning veelgi lihtsamaks kujuneb need hooldus ja puhastamine.

Allikas: architecturaldigest.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles