Moderne biokamin esitab klassikale väljakutse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biokamin.
Biokamin. Foto: www.flickr.com

Inimestel on aegade algusest saati meeldinud üheskoos lõkke või kamina ümber koguneda ning sooja leegi saatel mõnusalt aega veeta. Siin on aga valik põhjuseid, miks eelistada modernset biokaminat klassikalisele kaminale. 

Võluv lihtsus

Biokamin sobib eelkõige nende inimeste kodudesse, kellel pole võimalusi korstna ja suitsulõõri paigaldamiseks, ent soov krõbedatel talveõhtutel elavat tuld nautida, on paratamatult suur. Kaminat on võrdlemisi lihtne ja mugav paigaldada või hoopistükkis ühest toast teise liigutada. Eelkõige esteetilist eesmärki kandev kamin paraku eriliseks soojaallikaks ei ole.

Keskkonnasõbralikkus

Kompaktne kamin töötab küttevedeliku baasil ning ei erita sealjuures tahma ega ka lõhna. Keskkonnasõbralik kamin põleb puhtalt ning ei erita põlemise käigus nii palju jääkaineid kui klassikaline kamin. 

Turvalisus

Kuigi biokaminaid peetakse ohutumateks kui klassikalisi kaminaid, tuleb kamina kütteallikat bioetanooli siiski äärmise ettevaatlikkuse ja täpsusega käsitleda. Kui jälgida korrektselt tuleohutusnõudeid, võib kamina soovi korral kasvõi vannituppa paigaldada.

Kerge vaevaga

Biokamina saad oma majapidamisse tõepoolest uskumatult kerge vaevaga. Sa ei vaja selle paigalduseks ei spetsialisti, ei inseneriharidust. Aseta kamin vaid sulle sobivasse kohta, Ka kaminate hooldus ei nõua sult erilist pingutust - kuna põlemisjääkide hulk on minimaalne, tuleb vaid aeg-ajalt kamina seinu puhastada. 

Allikas: noordinaryhomestead.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles