Puudulik kooliharidus saatis kodu koristanud naise haiglasse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrandapesu.
Põrandapesu. Foto: www.flickr.com

Keemiaõpetaja korrutab lastele juba põhikoolis, et sa pead teadma, kuidas kodukeemiaga ümber käia, muidu sead ohtu oma tervise. Üks pereema jättis tolle tunni ilmselgelt vahele. 

34-aastane Charley Howson pesi põrandat, kui tundis ühtäkki rinnas teravat valu. Kolm last sünnitanud naisena ütleb ta, et teeks iga kell uuesti läbi sünnituse kui selle piina, mida ta tol hetkel tundis, vahendab Daily Mail. 

«See oli selline kõrvetav tunne, otsekui oleks ma hapet neelanud. Ahmisin õhku, aga tundus, et kopsudesse ei jõua midagi,» kirjeldab ta. Mis naisega juhtus? Ei midagi müstilist, oma tervisehädas on ta ise süüdi. Koristama asudes segas naine põrandapesuvette kokku mitmeid erinevaid puhastusvahendeid, kallas segu keeva veega üle ja tekitas sedasi oma koju mürgise gaasi pilve, mida ta lõpuks ise sisse hingas. Hingamisraskustes naine sattus haiglasse.

Kuna Charley ise aru ei saanud, mis temaga juhtunud oli, ei mõistnud ka arstid esialgu midagi peale hakata. Olukorra päästsid kiirabitöötajad, kes taipasid öelda, et majas oli tunda kloori lõhna. Haiglas viibis pereema kolm päeva. 

Charley tunnistab, et ta tunneb end äärmiselt rumalana, aga tal polnud tõepoolest aimugi, et kemikaalidega sedasi ümber käia ei tohi. Kordame siis siinkohal üle, et kõik kodused puhastusvahendid on mõeldud eraldiseisvana kasutamiseks. Nende kokkusegamine ei ole kindlasti hea mõte, sest tagajärjed võivad olla väga karmid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles